Soba

indivdUalna terapija

KAKO IZGLEDA I KOJI JE CILJ INDIVIDUALNE TERAPIJE?

Individualna terapija provodi se razgovorom između klijenta i terapeuta. Da bi terapija bila uspješna, važan je odnos povjerenje između klijenta i terapeuta. Ako osjećate podršku i imate povjerenja u svojeg terapeuta, možete si dopustiti ranjivost i iskrenost. 
Cilj je olakšati patnju kroz bolje razumijevanje sebe i svojih kognitivnih procesa (ciljeva, odluka, motivacije), emocionalnih stanja (tuge, ljutnje, straha) i tjelesnih senzacija (emocije „žive“ u tijelu i imaju tjelesni izraz). Da biste prihvatili i razumjeli sebe važno je vidjeti i prihvatiti dijelove sebe u cjelinu. Tada se otvara mogućnost da donosite odluke u skladu sa svojom unutarnjom istinom.

ŠTO MOGU DOBITI ZA SEBE KROZ INDIVIDUALNU TERAPIJU?

Sretni smo kada su zadovoljene naše potrebe. Kako bismo to postigli, važno je znati što nam treba, što želimo i kako to možemo dobiti. To nije uvijek lako.  

Ponekad promjene u životu, gubitci i emocionalne povrede na naš život utječu na način da nam otežavaju svakodnevno funkcioniranje. 

Ponekad trebate podršku od strane neovisne osobe u donošenju i provođenju značajnih životnih odluka.

KOJI SU NAČINI RADA U INDIVIDUALNOJ TERAPIJI?

Tijekom individualne terapije, uz razgovor, koristim terapijske metode kojima je cilj osvještavanje vlastitih unutarnjih procesa. Obzirom da smo svi različiti, način rada prilagođavam svakom klijentu.

Kroz terapiju ćete osvijestiti kako gradite odnose s drugim ljudima, kakav odnos imate prema sebi, kako se nosite sa emocionalno zahtjevnim stanjima u životu, promjenama, odlukama te kakva očekivanja imate prema sebi i drugima. 

Kada spoznate svoj svijet, svoje snage i slabosti, možete živjeti kvalitetniji život te biti otporniji u sadašnjim i budućim životnim izazovima.

GDJE?

U ugodnoj atmosferi Centra za savjetovanje, edukaciju i osobni rast PsihoPLANET, Savska cesta 38, 4 kat, (više o Centru PsihoPLANET možete vidjeti na poveznici https://psiho-planet.com) 

PARTNERSKA TERAPIJA

U partnerskoj terapiji u fokusu je odnos između dvoje ljudi (partnera, prijatelja, članova obitelji). 

Način rada sličan je kao u individualnoj terapiji. Ciljevi partnerske terapije su bolje razumijevanje samog odnosa. Istraživanjem vašeg odnosa postat ćete svjesniji partnerove i svoje percepcije odnosa, zadovoljenih i nezadovoljenih potreba te želja, kao i povreda u vašem odnosu. 

Kada postanete svjesni pozadine vašeg odnosa, lakše ćete komunicirati i imati realnija očekivanja od sebe i partnera.

Your Heading

RAZUMIJEVANJE I PODRŠKA U SIGURNOM OKRUŽENJU, ZATRAŽITE SVOJ TERMIN!